Klaksvik konkurrence
December 2012

Sommerhus

- mellem hus og atelier udspændes et attraktivt uderum

Bygherrens ønske er at få et sommerhus der giver de bedste muligheder for at være så meget udenfor som muligt, og at det inspirere til at familien lever et anderledes liv når de er i sommerhus. Mellem hus og atelier etableres et terrasse dæk der kan overdækkes så man kan benytte udekøkkenet året rundt.


Klaksvik konkurrence
November 2012

Ryk mødebordet ud i det offentlige rum

Den hurtigste måde at løse fælles problemer på, sker ved at de rigtige mennesker mødes

CommonTable er et stort fælles arbejdsbord der placeres i det offentlig rum. Det offentlige rum bruges oftest til rekreative formål, men med en mobiltelefon, en bærbar computer og internet forbindelse kan vi arbejde hvor som helst. Vi er ikke længere bundet til skrivebordet. Den frihed betyder at vi kan mødes på nye steder, at nye netværk kan opstå og dermed også at nye løsninger kan skabes.


Klaksvik konkurrence
September 2012

Fokus på bæredygtig mode hos Danish Fashion Institute

- mobil pavilion og Pop-Up Shop

Danish Fashion Institute ønsker med initiativet, Nordic Initiative Clean and Ethical, at fokusere på ansvarlig, etisk og bæredygtig produktion. I den sammenhæng udvikles et koncept for en mobil udstillings pavillion der også indeholder Pop-Up Shops. Det er en del af SoftSpace projektet der udvikles i samarbejde med professor Mette Ramsgaard Thomsen, Kunstakademiets Arkitektskole.


Klaksvik konkurrence
Maj 2012

Konkurrence om helhedsplan for Klaksvik på Færørne

- præmiering i international arkitektkonkurrence

I en åben international arkitektkonkurrence hvor der indkom mere end 150 forslag, er vi blevet præmieret med et indkøb. Forslaget skaber en vision for hvordan Klaksvik kan udvikle sig i de næste 20-30 år. Det skaber en sammenhæng mellem de to fjorde der indrammer Klaksvik, og ved hjælp af en fortætningsstrategi, dannes nye intime byrum hvor et nyt folkeligt byliv kan opstå. Projektet blev udviklet i samarbejde med den prisvindene arkitekt Tue Trærup Madsen.


Murermester Tommy Petersens villa foto
November 2011

SoftSpace, udvikling af arkitektoniske tekstiler

- tekstiler der nedbringer bygningers energiforbrug

Vi har indgået et samarbejde med Center for IT and Arkitektur, Kunstakademiets Arkitektskole, om udvikling af arkitektoniske tekstiler der bidrager til at nedbringe bygningers energiforbrug. Samarbejdet støttes af Styrelsen for Forskning og Innovation, hvis formål er omsætte den høje politiske prioritering af forskning og innovation til vækst, velstand og kulturel udvikling i Danmark. CITA ledes af professor Mette Ramsgaard Thomsen. Foto: projekter af CIT.
Se mere: cita.karch.dk


Murermester Tommy Petersens villa foto
Oktober 2011

Livet om den indre gårdhave

- murermester Tommy Petersens egen villa er færdig

Samarbejdet mellem arkitekten og den dygtige håndværksmester har været forbilledlig, og har indfriet familiens boligdrømme. Inde midt i huset er der en gårdhave så familien kan grille og spise ude året rundt. Foto: Lars K. Engelgaar.


IS THIS A HOME foto
Septemper 2011

HomeLessHome udstillet i forbindelse med Copenhagen Design Week

- hjemløse boliger med udsigt til Christiansborg og Slotskirken

Årets tema var ”Think Human”, og stillede dermed spørgsmålet hvad kan design og arkitektur gøre for at forbedre livskvaliteten. Også for dem der ikke har så meget. Copenhagen Design Week er en international design begivenhed hvor bl.a. verdens største designpris Index Arward uddeles af HKH Kronprins Frederik. Læs om hele Copenhagen Design Week her.Se projekt her.


   
Septemper 2011

HomeLessHome på Vimeo


IS THIS A HOME foto
Juli 2011

IU 04, HomeLessHome, boliger for hjemløse

- fortætning og midlertidig anvendelse af byens rum

På et at de mest trafikerede hjørner i København lånte vi 50 m2, og på en måned skabte vi en midlertidig og mobil arkitektonisk installation, der viser hvordan man kan skabe arkitektonisk kvalitet på et begrænset areal og med en begrænset økonomi.
Og hvordan byens rum kan aktiveres midlertidigt. Blandt andet for at kunne tilbyde et hjem, til dem der ikke har et hjem.
Se mere her eller download pdf version


Juli 2011

Interview til Bygherreforeningen

Erik Juul interviewes af Bygherreforeningen i forbindelse med projektet ”Ide til program”, som vil udvikle metoder og værktøjer, som kan styrke bygherrens overblik, kompetencer og beslutningskraft i de tidlige faser i byggeprocessen. Boliger for hjemløse blev udført som et arkitektonisk eksperiment hvor projektet blev udviklet på byggepladsen i tæt samarbejde med håndværkerne. Se også: www.i2p.dk


IS THIS A HOME foto
Februar 2011

IS THIS A HOME?

- HomeLessHome, udvikling af boliger for hjemløse

Den Frie Udstillingsbygning har inviteret E Architecture til at udvikle et projekt der sætter fokus på hjemløses vilkår, og diskuterer hvad er et hjem, og hvor lidt der skal til for at skabe et hjem. Billedet er fra ”første spadestik” hvor vi testede farver, rumlighed og belysning i en enkelt container. I de næste måneder bliver flere containere installeret i området omkring Den Frie Udstillingsbygning. De vil løbende formere sig, og deres funktioner og arkitektur vil forandres til et facetteret rum, der viser mulighederne for at udvikle en akut boligløsning på en enkel og æstetisk måde. Se mere her.