Villa HavHav - concrete summerhouse by the sea

02 HavHav-Living-02.jpg

TASK                    Concrete summerhouse

CLIENT                 Private.

LOCATION         West sealand, Denmark.

SICE                     70 m2.

STATUS               In progress. 2018 -

TEAM                   Erik Juul, Sine Vesterlid Schjelderup, Nor3d.

                                

PROGRAME      A summerhouse build in concrete on a unique site only 30 meters from the sea. Create a strong relation to the horizon and a strong relation between inside and outside. It should be a summerhouse where you are more outside than inside. The living room and the sleeping rooms a separated in to two buildings, which create a liveable courtyard where you are protected against the strong wind, but still able to enyou the beautiful sunset. The house can´t be bigger than 70 m2 and 4 meter high at one side and 3 meters and the other side. The roof, the walls and the floor is one folding figure.

See also a blogpost on “BoBedre” about the project: https://bobedre.dk/blogs/erik-juul/betonsommerhus-i-ojenhojde-med-havet

- Concrete is a sanddune that stands still.

- Concrete and the sand.  

- Build of high quality natural nordic materials.

- Outdoor shower.

- New Nordic simplicity.

- More outside than inside.


01 HavHav-Bedrrom-01.jpg
03 HavHav-Fishing-02 2.jpg
The design of the fish inspired textile is design in collaboration CITA, KADK and supported be the Dreyer Fondation

The design of the fish inspired textile is design in collaboration CITA, KADK and supported be the Dreyer Fondation

erik juul